Blog

IniciSin categoríaAny de neu, any de Déu

Any de neu, any de Déu

Aquest gener ens ha portat sorpreses i sobretot molt de fred. La nevada del dia 9 de gener ens va pintar un paisatges que deixaven glaçat.

Al Santuari, la neu va quedar immortalitzada durant ben bé una setmana, la boira es va instal·lar de forma persistent i va congelar literalment les temperatures, que van trigar dies a assolir graus positius.

De molt antic prové la dita “Any de neu, any de Déu”, una dita com moltes d’altres estretament vinculada amb l’agricultura. I és que la neu fa que els conreus de secà gaudeixin d’una regada hivernal en petites dosis que s’allarga tants dies com la neu aguanta, per això és que s’associa a un any de bones collites de cereal. En l’àmbit de la viticultura, a part del poder desinfectant que tenen les baixes temperatures, aquest reg de gener és molt benvingut, dóna una humitat de fons que ajudarà a que les plantes es preparin per la nova campanya que arrancarà en poques setmanes.

Gener, un mes on tot es congela, també al celler. Tot va a un altre ritme, movem els vins de la sala de criança cap a la sala d’elaboració per preparar els embotellats…vins que prometen, creieu-me.

Gràcies per llegir-nos!