Blog

IniciSin categoríaReflexions de febrer

Reflexions de febrer

Febrer és un mes molt de pensar. La poda ens ajuda a reflexionar en d’on venim, i cap on anem. Una bona oportunitat per pensar en els errors que vam cometre en la passada campanya, per exemple, i imaginar com ho podem fer per intentar millorar, mirant de no ensopegar amb la mateixa pedra dues vegades.

Aquests dies estem sobrecollant a les nostres vinyes, es tracta de fer la poda d’hivern en dues fases abans no arribi el moment de la brotació. Fent-ho d’aquesta manera, intentem allargar la hibernació dels ceps, encara que sigui per uns pocs dies, per intentar evitar que una glaçada tardana afecti els brots tendres i ens quedem sense bona part de la producció que vindria.

El temps de podar és un dels meus moments preferits de l’any, moment de construir, de formar, de guiar…sempre he pensat que la vinya és molt agraïda, i que totes les atencions que li dediquem tenen, gairebé sempre, la recompensa que s’espera d’elles. Plantar i formar una vinya és quelcom molt especial, tant que acabes sentint que cada un dels ceps que la integren, d’alguna manera o altra formen part de tu. Per això és tant important la vinya per nosaltres, el pal de paller, l’eix vertebrador del nostre projecte, el pilar fonamental de tot el que fem. Sense ella no som res.

Gràcies per llegir-nos!