Image thumbnail

On som

SANTUARI DEL MIRACLE

El Santuari del Miracle es troba al municipi de Riner a la comarca del Solsonès, al bell mig de Catalunya.
Aquest Santuari acull el Monestir custodiat per la comunitat benedictina de Montserrat des de l’any 1901. És sota el claustre d’aquest monestir on, l’any 2019, vinifiquem per primera vegada els nostres vins.
És un gran privilegi poder gestar, i poder desenvolupar el nostre projecte, en un entorn tan magnífic.
Un entorn on la pau, el silenci, i el respecte amb la natura són pilars fonamentals.
Un entorn on els nostres vins néixen i créixen en harmonia amb aquesta màgica atmosfera.

SÒL

Sòls extremadament calcaris i de textura franco-argilosa. Terres pobres, primes, poc profundes, que intercalen estrats de margues i gresos. Uns sòls que limiten el vigor del cep, provocant que les produccions siguin molt baixes i aconseguint unes bones concentracions.

CLIMA

Les vinyes es troben entre els 650 i 850 metres d’alçada. Marcat clima continental de mitja muntanya, d’estius moderadament càlids i hiverns rigurosos. Pluviometria anual entorn als 500mm amb freqüents episodis de tempesta i pedregades. Bona amplitud tèrmica en època de maduració del raïm.

RAÏM

Tenim un ampli catàleg de varietats i les vinifiquem totes i cadascuna d’elles per separat. Treballem sobretot amb varietats de cicle curt que s’adaptin bé al clima de la zona, que brotin tard per evitar glaçades primaverals i que madurin aviat, per evitar els primers freds de l’any.

CELLER

Una vegada dins al celler, ens limitem a respectar artesanalment la puresa del raïm, el seu caràcter, que prové de cada vinya. Al celler només hem de seguir cuidant els fruits de l’esforç dels darrers mesos, tota la resta flueix a través d’una enologia de respecte i poca intervenció.